A leggyakrabban feltett kérdésekre próbálok itt válaszolni.....

1Mi történik rossz idő esetén?
Munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás előrejelzéseket és ha alkalmatlannak találják az időt repülésre, azonnal értesítjük utasainkat a sétarepülés elhalasztásáról.
2Mennyire biztonságos helikopteres sétarepülés?
Nagyon. A gépeket naponta ellenőrzik és meghatározott időközönként kötelezően cserélik az alkatrészeket, még tökéletesen ép és működőképes elemek esetén is. Elenyésző esetben fordult elő meghibásodás, csupán 1 repülési baleset jut minden 62 autóbalesetre.
3Mi történik ha leáll a motor?
Biztonságosan lerakjuk a helikoptert. A gépek úgy vannak megépítve, hogy amikor a hajtómű meghibásodik vagy bármi oknál fogva lekapcsolódik a forgószárny rendszerről, valamilyen más erőt kell felhasználni a forgószárny lapátok forgatására. Süllyedés közben az áramló levegő szolgáltatja azt az energiát ami szükséges ennek mozgásban tartására. Eközben a pilóta közreműködésével a helikopter ellenőrzött körülmények között veszít a magasságából, miközben a légijármű irányítható marad. Ezt autorotációnak hívjuk.
4Mennyivel a tervezett sétarepülés előtt érdemes időpontot foglalni?
Minél hamarabb érdemes, mivel annál nagyobb az esély, hogy még van szabad hely. Általában két-három nappal az út előtt szoktak. Ugyanakkor érdemes az utolsó pillanatokban is próbálkozni, mert volt már olyanra is példa, hogy az utasok reggel lefoglalták az időpontot és délben már repültek is.
5Ki mehet el egy helikopteres sétarepülésre?
Bárki, nincs sem életkori, sem egészségügyi korlátozás.
6Hogyan kell érteni az árakat?
A megadott árak egy útra vonatkoznak. A helikopter maximum 4 főt + pilótát tud szállítani. Ha ennél kevesebben szeretnék igénybe venni a szolgáltatásunkat, megtehetik, viszont nem tudunk nekik kedvezményt biztosítani, mivel a fenntartási költségek nem csökkennek. Mi természetesen nem ültetünk össze idegeneket.